Mi történhet egy NCD Állapotfelmérés után?

Ha a közösséged elkészítette és megismerte, megértette a profiljában látható eredményeket, ha látjátok a minimumfaktorotokat, és van bennetek vágy elindulni, együtt fejlődni, akkor ehhez a munkához szívesen adunk szakértő segítséget.

Az NCD Kísérés azt jelenti, hogy képzett és elkötelezett munkatársunk vagy munkatársaink bizonyos rendszerességgel találkoznak a közösség tagjaival és vezetőivel, és segítenek elindulni a minimumfaktor egyre mélyebb megértése felé.

Az válik a közösség javára, ha az NCD-vel való munka nem csupán egyszeri felbuzdulás marad, hanem szemléletváltást, újfajta működést hoz a közösség életébe. Fontos, hogy jól megértsük a fenti ábra fogalamait: töltekezünk és másokat szolgálunkhívjuk és megtartjuk a közösségben egymást.

Mi az NCD Kísérő dolga?

Nagyon egyszerű: hogy a fejlődés folyamatában segítséget adjon.

Külső szemként, a közösség fejlődéséért elkötelezett kísérőként van jelen a találkozókon, és katalizálja, mederben tartja a közös beszélgetést. A célunk az, hogy a közösség ráérezzen az NCD-beszélgetések mikéntjére, beépítse azt a szokásai közé, és egy idő után önállóan, az NCD Kísérő segítsége nélkül is képes legyen folytatni az utat.

A közösség tagjai és vezetői eleinte az NCD Kísérő segítségével, de idővel önállóan személyesen, kapcsolataikban és istenkapcsolatukban fejlődni tudnak, ez pedig a közösségi élet minőségét javítja (a minőségi növekedés pedig elvezethet akár a mennyiségi növekedéshez is).

A találkozók nemcsak az eredmények jobb és közös megértését szolgálják, hanem abban segítik a közösség tagjait, hogy képesek legyenek apró, személyes és megvalósítható, előrevivő elhatározásokkal közelebb lépni a minimumfaktor területéhez. A sok apró egyéni cselekvés a közösség fejlődését hozza magával.